Obişnuieşti să fii o persoană sufocantă?

Pentru majoritatea oamenilor e mult mai la îndemână să-i iubească mai întâi pe ceilalți, ca apoi să spere că o să primească aceea iubire înapoi.

 

De iubire, avem nevie cu toții fără urmă de îndoială. Dacă ești genul de persoană care iubește mai întâi pe ceilalți, în speranța de a fi iubită înapoi, am câteva întrebări simple pentru tine:

 

  • Cât de independentă ești în situația aceasta?
  • Cât de confortabilă ești cu modul acesta de a primi iubire?
  • Îți place să depinzi mai întâi de tine?

 

Dacă ești confortabilă cu acest lucru continuarea articolului, e doar în scop informativ pentru tine.

Indiferent de cate bariere ne punem, de iubire avem nevoie cu toții, important este sa cunoaștem sursa iubirii și să identificăm prețul pe care îl plătim pentru aceasta, timp, energie, răbdare, nervi, toleranță, bani, etc.

 

Dacă schimbi macazul și alegi să te pui pe tine pe primul loc, sa te iubești pe tine mai întâi și apoi pe ceilalți, te vei schimba din acel sac fără fund, ce are în permanență nevoie de iubire din partea celorlalți, într-un sac cu fund, plin, care de pe afară cu iubirea ce o primește de la ceilalți şi bineînteles vei atrage şi mai multă iubire în viaţa ta.

 

Dacă vrei să afli unde te situezi cu iubirea de sine, e nevoie doar să îți observi comportamentul. Vezi cum te comporți cu tine atunci când greșești, când faci de bine, când îți dorești ceva, când nu îți dorești ceva. Dacă reacțiile tale față de tine sunt pozitive, te încurajezi, te feliciti, te accepți, te tratezi cu blândețe, atunci înseamnă că te iubesti pe tine și te felicit. În schimb, dacă ești o persoană care se critică, se pedepsește, își spune cuvinte înjositoare, se judecă, cel mai probabil nu ești într-o relație foarte bună cu tine, iar lucrul acesta te face să tânjești în permanență după iubirea celorlalți, să îi sufoci cu nevoia ta.

În concluzie, când spun pune-te pe tine pe primul loc, nu spun să te iubești doar pe tine. Acesta e egoism! Când spun asta, mă refer doar la a te iubi pe tine mai întâi și apoi să iubești și să ai grijă și de celelalte persoane din viața ta. Cu drag Emil.

Adaugă un comentariu

Scroll to Top