Cum să trăiești o viață împlinită sau cum sa iti gasesti scopul vietii?

Știu! știu! Ai tot auzit în ultimul timp acest stereotip, această frază care adauga foarte multă presiune și toți ne întrebăm care e scopul nostru în viață. Evident că toți avem un scop în viață și avem și “daruri”, de fapt talente cu care venim în această viață și cred că mai întâi  de toate e important să spunem că faptul că ne-am născut oameni nu este întâmplător!

Și da, subliniez, nimic nu este întâmplător!

Știu că acum e la modă ca fiecare să se întrebe care este raționamentul pentru care ne-am născut în familia în care ne-am născut în țara în care ne-am născut de ce ocupăm acest job și așa mai departe…  și de aceea îți propun o nouă perspectivă:

Ce-ar fi să te gândești că acea chemare despre care se tot vorbește nu este doar una singură și sunt mai multe de exemplu: chemarea de a fii copilul părinților tăi, chemarea de a fi partenerul partenerului tău, chemarea de a fi părintele copilului tău, chemarea de a fi profesionistul care ești în profesia ta și așa mai departe. Te invit să îți pui atenția pe aceste chemări și pe cum îți poți transforma darurile și oportunitățile și deciziile în situații concrete și pozitive pentru că aceste chemări te definesc și îți dau voie să te cunosti mai bine și așa îți poți descoperi și scopul vieții; adică de ce ești aici și acum.

Acest scop al vieții este personal și unic, este chiar o credința a ta personală despre de ce -ul existenței tale! Tu poți alege dacă scopul vieții tale este unul important sau mai puțin important! Numai tu poți să-ți canalizezi darurile și totul stă în alegerile tale. Scopul vieții este întotdeauna legat de ceea ce îți place și îți încântă sufletul și da îți trebuie foarte mult mult curaj ca să îți urmezi pasiunea…, dar atunci când o faci chiar trăiești o viață împlinită, fericită și prin urmare… îți traiesti scopul vieții!

 

Îți propun să faci un prim pas pentru a descoperi scopul vieții tale si să răspunzi la următoarele întrebări .Da-ti timp să te gândești bine la răspunsuri:

1. Cum te aștepți să te simți atunci când îți trăiești scopul vieții; cum crezi că te-ai trezi în fiecare dimineață și cum ar face asta o diferență pentru tine?

2. În ce cauze crezi cu putere și ești in stare sa te lupți pentru ele, sa ieși in strada etc?

3. Care au fost acele experiențe din viața ta care au fost cele mai plăcute inspiraționale și însemnate?

4. Care sunt acele activități care te fac să uiți de trecerea timpului?

5. Ce faci tu ca să îi ajuți și să îi sprijini pe ceilalți?

6. Ce zic oamenii despre tine că ești bun(a) să faci?

7. Când erai copil sau adolescent ce spuneau ceilalți că făceai bine și că erai talentat?

8. Dacă ai putea să îi înveți ceva pe oameni ce ai putea și ai vrea să împărtășești cu ei?

9. Ce activitate ai putea să faci și ai vrea să faci dacă ai avea toți banii și tot timpul din lume?

10. Care sunt acele activități din trecut pe care le făceai ușor și ce faci acum fără efort?

11. Când a fost ultima oară când ai fost cu adevărat fericit(a) și bucuros/bucuroasa?

12. Ce regreți să nu fi făcut sau să nu fi simțit în timpul vieții tale de până acum?

13. Dacă ai putea să transmiți un mesaj important unui număr mare de oameni care ar fi mesajul tău și cui ai vrea să transmiți acest mesaj?

 

Fiecare dintre noi este unic pe lumea aceasta și fiecare dintre noi are un scop al său și pentru aceasta îți propun ca după ce ai răspuns la aceste întrebări să faci a doua parte a exercițiului care constă în următoarele:

1. Fă o listă cu valorile tale

2. Fă o listă cu relațiile tale și ierarhizează-le după importanța lor

3. Fă o listă a calităților tale

4. Fă o listă cu verbe de acțiune care te caracterizează

5. Scrie ce faci ce ai vrea să faci și cum ai vrea sa faci

6. Scrie pentru cine ai vrea să faci

7. Identifică care este rezultatul clar pe care vrei să îl obții

 

În momentul în care vei parcurge acești șapte pași vei vedea că îți va fi ușor să-ți identifici scopul vieții adică de exemplu sa zicem ca “scopul meu în viață este să folosesc dorința mea de viață, optimismul meu, cunoștințele mele și pasiunea mea (calitatile) pentru a ii împuternici și a îi acompania (verbe de acțiune) pe ceilalți oameni blocați (cine e grupul tinta) pentru a-și identifica adevăratul lor potențial (ce anume), cu mijloacele și tehnicile pe care le-am învățat și le-am dezvoltat eu însămi (cum anume), astfel încât ei să trăiască o viață creată de ei înșiși (rezultatul final).

 

Îți urez mult succes și îți propun să faci acest exercițiu pe parcursul a câteva zile ca să-ți dai timp să te gândești în profunzime și dacă vrei mai multe detalii mă poți contacta la adresa mea de mail: MonicaDimitriu.Coach@gmail.com

 

Traieste cu impact!

Traieste semnificativ!

Ultimele postari ale lui Monica Dimitriu (vezi toate)

Adaugă un comentariu

Scroll to Top