Ce este un Coach

De câte ori am avut provocări la care am simțit că nu găsim soluții ? De câte ori am primit sfaturi care nu ni se potriveau? De câte ori simțeam că suntem la capatul puterilor și aveam nevoie, pur și simplu, de cineva care să ne asculte, nu doar să ne audă. Eu, de nenumărate ori. Tu?

Viața este plină de provocări și din experiența proprie am observat că acestea nu sunt niște pedepse, ci doar lecții. Recunosc, uneori sunt dureroase sau dure, însă datorită lor devenim mai conștienți, mai puternici, mai plini de resurse. Uneori suntem conștienți de acest lucru, alteori nu. Uneori învățăm din greșeli și folosim aceste resurse pentru a trece mai ușor prin diverse situații, alteori nu.

Împreună cu o echipă de colegi am dezbătut această temă și am ajuns la câteva concluzii, pe care poate  că le veți găsi utile și pe care să le puteți folosi atunci când veți simți nevoia.

Toti spunem ca suntem Coachi si mai spunem ca suntem experti… dar ce inseamna mai exact acest lucru?

In primul rand, Coach-ul este persoana specializata in a ghida clientul spre gasirea resurselor interioare. Este omul care te insoteste in calatoria gasirii sinelui. Este acel profesionist care iti este alaturi fara a te judeca.

Coachul este ghidul care te insoteste pana la rezultatul dorit. Este de asemenea persoana care ii inspira pe cei ce doresc sa se dezvolte personal si sa isi gaseasca propriile solutii pentru proprile probleme.

Coachul este cel care iti stimuleaza gandirea, creativitatea in scopul maximizarii potentialului personal si profesional.

·        Un Coach este acea persoana care vine in sprijinul celor care au nevoie in rezolvarea propriilor probleme, este persoana care te inspira si te ajuta sa iti recunosti valorile.

·       El este de esemenea persoana calificata care te ghideaza pentru a gasi valorile personale si resursele personale in scopul imbunatatirii relatiilor cu cei din jur,  a atingerii scopurilor propuse  si te ajuta sa ai constientizari in legatura cu deciziile luate.

      Coachul este persoana care te indruma spre descoperirea geniului interior. Este persoana care Creează și susține cadrul unde tu poți ieși din “zona de confort”. Este de asemenea persoana care te ajuta sa constientizezi care sunt convingerile limitative, valorile tale personala si granitele pe care vrei sa le comunici astfel ca ceilalti sa ti le respecte.

      Un coach te insoteste in solutionarea situatiilor cu care te confrunti, in descoperirea de sine, in drumul catre constientizarea valorilor si respectarea/aprecierea lor astfel incat sa devii omul care doresti sa fii.

Ce inseamna ca acest coach este expert? Inseamna ca a studiat, si ca i-au fost validate cunostintele acumulate de catre un organism acreditat. De asemenea inseamna ca are cel putin 100 de ore de practica.

Puteti urmari un interviu foarte interesant despre cum sa ne alegem un expert in orice domeniu aici – https://www.expertcoach.ro/cum-aleg-expertul-la-care-sa-apelez/ 

Pentru alte intrebari, va invit sa imi scrieti pe adresa monica@expertcoach.ro.

Va imbratisez cu drag si va doresc o viata fericita.

Monica Bunaciu
Ultimele postari ale lui Monica Bunaciu (vezi toate)

Adaugă un comentariu

Scroll to Top