AH, mi-am pierdut motivația! Unde s-o re-găsesc?

Cui nu i se întâmpla?
Chiar si mie mi se întâmpla, chiar dacă unii ar crede ca un coach are toate calitățile exprimate la maxim. hahaha!
Oricui i se întâmpla sa aibă la un moment dat in viata bateriile descărcate, sa fie fără energie vitala. E firesc ca atunci când funcționezi la minim din forțele tale fizice, sa ai si rezultate mai proaste sau sa ramai fără idei in planul energetic sau spiritual.
E momentul in care ar trebui sa treci de pe pilot automat pe pilot conștient, in prezent, in aici si acum. Sa faci apel la memoria ta și sa scoți din agenda personala a autocunoașterii cele câteva acțiuni pe care le ai mereu la îndemâna când “nu ai chef de nimic”.

6 Acțiuni motivaționale în caz de nevoie

  1. SOMNUL RECUPERATOR – când ma apuca lipsa de chef las totul balta si îmi dau voie sa dorm, eu știu ca e semn de oboseala maxima. Exact ca si la bebelușii care plâng fără motiv, ei de fapt sunt fie obosiți, fie flamanzi, fie deshidratați. Eu știu, pentru ca ma cunosc foarte bine, ca am nevoie de o pauza. Fie dorm direct, fără sa mai îmi pun alte întrebări, fie îmi pun un film relaxant și ușor de “digerat”, după care somnul va veni. Știu deja ca după 8-10 ore de somn recuperator voi vedea viata cu alți ochi si orice problema va fi transformata intr-o provocare.
  2. ACCEPT “SA FAC NIMIC” – arta de a face nimic se învață, face parte din arta meditației, este de asemenea o pauza a mintii de la orice activitate intelectuala si rațională. Intre 5 minute si o ora iți poți acorda luxul de “a face nimic”, de cate ori simti sa faci asta, fara sa culpabilizezi ca esti “neproductiv/a”. Accepta ca exista astfel de momente in viata si fiecare fiinta umana are nevoie de o pauza. Chiar un un motor are nevoie de pauze de racire, atunci de ce nu corpul fizic al unei fiinte umane? Am constatat, din proprie experienta, ca dupa orice pauza in care mi-am dat voie sa nu gandesc, sa nu caut solutii sau nu “nimic”, am avut o explozie de energie creatoare, de care am profitat la maxim. Iata valoarea procesului de autocunoastere- este vital in orice situatie. https://lovecoffeeandlifeblog.wordpress.com/2016/08/22/arta-de-a-face-nimic/
  3. FAC SPORT UȘUREL – 1 ORA DE MARS FACE MINUNI – este bine sa știi ca sportul, mișcarea fizica, iți schimba starea de spirit relativ rapid, cam în 20 de minute înregistrezi modificări în sistemul hormonal, adică sistemul începe sa funcționeze, iar tu sa te simți mai bine, datorita eliberării asa-numitilor “hormoni ai fericirii”, si anume dopamina sau endorfinele, in mod natural atunci cand facem o activitate fizica sau plăcuta. Făcând miscare fizica te vei simti automat mai bine, creierul si intregul organism se oxigenează si iti creste si stima de sine, deoarece corpul tau primește atenție si înregistrează ca pe un gest pozitiv.
  4. RECITEȘTI OBIECTIVELE ANULUI si SCOPUL VIETII – stii acum cat de important este sa ai obiective scrise cu creionul pe hartie, asta nu mai poate fi o noutate. Păstrează aceasta foaie la îndemâna, chiar in agenda ta, si atunci când uiti ce esti sau cine esti, recitește-ti obiectivele anului. Chiar si scopul sau misiunea vieții, pe mine ma ajuta sa îmi regăsesc direcția, motivația imediata. Un obiectiv suficient de mare sau de măreț, care sa iti aparțină cu adevarat, sa vina din interiorul tău, te va motiva sa mergi mai departe indiferent de provocări sau bariere.
  5. FACI O ACȚIUNE DE RUTINA CARE DEJA ȘTII CA IȚI FACE BINE – cu cat de cunosti mai bine cu atat mai rapid te vindeci. Daca stii ce te bucura, treci la actiune. Iata ateva exemple din rutina mea personala: baie calda cu sare si muzica de meditatie, ciocolata neagra si cafea, sun un prieten/a bun/a, un film lejer poate sa fac minuni.
  6. PICTURA – SAU O ALTA ACTIVITATE CREATIVA – pentru mine pictura este reîntoarcerea la copilul din mine, regăsirea bucuriei jocului, acceptarea greșelilor si a imperfecțiunilor. Culorile au energie si vibratie. Fara lumina nu exista viata, iar asta înseamna ca fără culoare nu poate exista viata caci lumina înseamna culoare si asta o dovedește orice curcubeu – acele nenumărate picături de apa care descompun lumina in culorile ei. Armonia coloristica are efect asupra noastră , la fel cum au efect muzica si sunetele armonioase. Culorile si combinațiile de culori ne iluminează si ne inspira, ne redau libertatea respirației si ne vindeca.

                                                                                                     Laura Calous Life Coach

Ultimele postari ale lui Laura Calous (vezi toate)

Adaugă un comentariu

Scroll to Top